top of page
Rozenkwarts Hart.jpg

WAAROM STENEN

Wat kunnen stenen voor jou betekenen?

Edelstenen, mineralen en kristallen zien er niet enkel mooi uit, vele van hen hebben ook een specifieke spirituele, emotionele of mentale werking. 

Deze werking kan je ondersteunen bij bepaalde emoties. Ze kunnen je kracht geven wanneer je het nodig hebt. Ze zouden je een houvast kunnen bieden. Ontdek wat ze jou kunnen bieden! In de webshop kan je bij elke steen wat kernwoorden lezen waarvoor de steen staat.

Het belangrijkste is dat een steen kiezen iets heel persoonlijk is. Iedereen ervaart stenen anders. Een steen moet dus vooral goed voelen. De ervaring met stenen is voor iedereen anders.

Hieronder lees je meer over hoe je nu de geschikte steen kan kiezen.

Maansteen India Trommelstenen_1-1500x150

HOE KIES JE EEN STEEN?

Een steen kiezen is voor iedereen anders.

Een steen kiezen, hoe begin je er aan? Er zijn verschillende mogelijkheden om een steen te kiezen. Eerst en vooral is een steen kiezen iets wat heel persoonlijk is. Er is geen 'juiste' manier om een steen te kiezen. Ik overloop hieronder toch enkele dingen die je op weg kan helpen. 

  •  Een steen kiezen aan de hand van je geboortedatum.

Je kan je steen kiezen aan de hand van je geboortedatum en dus je sterrenbeeld of geboortemaand. Elk sterrenbeeld heeft stenen die specifiek geschikt zijn voor dat sterrenbeeld. 

  • Een steen kiezen op basis van de werking. 

Je kan een steen kiezen op basis van zijn werking. Dit kan zijn op basis van de chakra waar de steen aan gelinkt is, maar dit kan ook op basis van de werking die omschreven staat bij de steen. 

  • Een steen kiezen door aantrekking.

Wanneer een steen op een of andere manier je aandacht weet te trekken, is dit vaak een goed teken. Vind je de steen mooi, interessant of blijft hij in je hoofd zitten? Stop met twijfelen, de steen is zeer waarschijnlijk meant to be. 

Je kan ook een steen kiezen op basis van gevoel, dat is het spijtige van een webshop. Veel mensen willen de kracht en de energie van een steen voelen door hem in je handen te houden. Sommige mensen krijgen dan sterke signalen door of een steen al dan niet geschikt is voor hen.

Zit je toch nog vast? Of weet je toch niet waar te beginnen? Aarzel dan geen seconde om me te contacteren! Ik zal je met veel passie en plezier begeleiden naar een gepaste steen. 

Polished%20Stones_edited.jpg

REINIGEN

Als je je stenen veel gebruikt, is het geen slecht idee om je stenen regelmatig te reinigen. Hieronder vind je enkele manieren om dat te doen:

  • Water

Reinigen kan met water. Leg je steen buiten wanneer het regent of spoel hem af onder de kraan. Let hierbij wel op dat sommige stenen niet goed tegen water kunnen. Zoek dit dus zeker eerst op! 

  • Gouden driehoek 

Je kan je stenen tussen de gouden driehoek leggen. Gouden driehoek staat om zijn reinigende werking bekend. Ze kunnen een kamer zuiveren, maar dus ook andere stenen. Leg je steen een nachtje tussen de gouden driehoek, zo kan je ze weer optimaal gebruiken. 

  • Wierrook of Palo Santo

Je kan je stenen ook reinigen met behulp van wierrook of heilig hout (palo santo). Je haalt je stenen even door de rook die ontstaat. Zo reset je je stenen en kan je er weer mee aan de slag.

  • Bergkristal en Amethist

Je kan je stenen in een ontlaadmix leggen. Deze mix bestaat uit kleine stukjes amethist. Deze neemt de slechte energie uit je stenen op. Daarna kan je ze in oplaadmix van bergkristal leggen. Dit zorgt ervoor dat je stenen terug de juiste frequentie krijgen en je ze dus weer kan gebruiken. 

  • De maan​

Veel mensen, waaronder ikzelf, leggen hun stenen buiten wanneer het volle maan is. Dit is een goede zachte manier om je stenen weer de juiste frequentie te laten krijgen en ze dus weer goed te kunnen gebruiken. Pas ook hier op met stenen die niet goed tegen water kunnen, door dauw of regen kunnen de stenen natuurlijk nat worden. 

Kies vooral de manier waar jij je goed bij voelt! 

(Zowel de gouden driehoek, palo santo, ont-en oplaadmixen zijn verkrijgbaar in de webshop)

BEN JE JE STEEN KWIJT OF IS HIJ GEBROKEN?

Hieronder lees je wat dit kan betekenen.

GEBROKEN/ GEBARSTEN

Als je steen gebroken of gebarsten is, kan het zijn dat de steen je iets wil vertellen. Een steen kan breken of barsten als hij is uitgewerkt. Een steen dat kapot gaat kan ook betekenen dat je deze steen niet (meer) nodig hebt. Wanneer je steen kapot is, is het geen slecht idee om hier even bij stil te staan. Nadien kan je best je steen terugschenken aan de aarde. Dit kan je doen door hem te begraven of in zee te gooien.

Wat wil de steen je zeggen? Heb je de steen nog wel nodig?

KWIJT

Ben je je steen kwijt? Je hoeft hem niet te zoeken. Als een steen zich voor je verstopt, kan dit betekenen dat je hem nu (tijdelijk) niet meer nodig hebt. Hij zal zich wel weer tonen als je hem weer nodig hebt. Ook hier kan de steen je weer iets willen zeggen.

Wat wil de steen zeggen? Heb je de steen wel nodig nu?

Heb je na het bekijken van deze pagina toch nog vragen? Contacteer me dan zeker via onderstaande knop of via de chat.

bottom of page